Delfi

Sve posetioce sajma u knjižari Delfi očekuju aktuelna izdanja:

Knjiga „Fazoni i fore“ Ljubivoja Ršumovića nastala je prema istoimenoj legendarnoj TV emisiji, a ilustrovao ju je Aleksandar Stojšić. Generacije koje su odrastale uz Ršuma i Rašu pronalazača imaju opet priliku da sa svojom decom uživaju u nezaboravnim fazonima i forama. „Fazoni i fore“ kroz zabavu nenametljivo uče decu osnovnim životnim istinama, jer se šalama najbolje štiti odrastanje.

Nova knjiga Uroša Petrovića „Neko se uselio u onu staru vilu“, roman je velikog majstora zagonetnih pustolovina i ostalih mozgolomnih zavrzlama. Uz ilustracije Aleksandra Zolotića, majstora tajanstvene svetlosti papira, pred čitaocima je napeta avantura sa Lunom, Lirom i Veom, decom čudnih naravi iz još čudnije Ulice ljuljaški. Iznenađenja i čak trideset mozgolomnih misterija koje čitaocu neće dati mira dok ih ne reši.

Lavirint (Odabrani grčki mitovi za čitanje i prepravljanje) autora Nade Korać, sastoji se od dvadeset mitoloških priča, predstavljenih tako što je svaka priča ispričana do određene tačke, a dete se poziva da je samostalno završi. Ovo je podsticaj da deca logičkim zaključivanjem dođu do rešenja ili da izmaštaju ono koje im deluje najprikladnije, najpoželjnije, najzanimljivije… Ovakva intelektualna i emocionalna uključenost podstiče detetovu kreativnost i veštinu rešavanja problema, kao i interesovanje za grčku mitologiju.

U drugom delu knjige data su rešenja za svaku priču.

Moždano razgibavanje za pametnu decu (grupa autora)- U ovoj knjizi je više od 100 mozgalica koje će razgibati vijuge i odlična su vežbanka za pametne glave. Ovde će deca pronaći sudoku zagonetke, lavirinte, merdevine od reči, podmornice, čistače mina i igre memorije.

Vežbaj mozak: Knjiga mozgalica 1 (grupa autora)-Prvi nivo za mozgaše početnike.

Mozgalice u ovoj knjizi sastavila je Mensa, društvo koje okuplja natprosečno inteligentne ljude, da bi ispitala logično razmišljanje, ali i da zabavi.