Tokom svoje posete Solunu, naše kolege su obišle Polikastro – mesto proboja Solunskog fronta, a zatim su posetili i Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku. Tom prilikom, u ime svih zaposlenih na Beogradskom sajmu, ispred spomen kosturnice palim ratnicima, položen je venac i odata počast svim junacima koji su svoj život dali za slobodu naše zemlje.

Zaposleni Beogradskog sajma bili su gosti i solunskog sajma „Helekspo“ i na taj način obeležili Svetski dan sajamske industrije. U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, domaćini su ih upoznali sa dugom istorijom ovog sajma i planiranim projektima koji se odnose na dalji razvoj i izgradnju novog sajamskog kompleksa. Tokom obilaska izložbenih hala sajma, upoznali su se i sa načinom rada i samom organizacijom na pripremi sajamskih manifestacija grčkih kolega.

Ovom posetom potvrđena je dugogodišnja bliska saradnja i prijateljstvo sa Solunskim sajmom koja se ostvaruje i kroz različite zajedničke aktivnosti u Međunarodnoj uniji sajmova (UFI) i Uniji sajmova centralne Evrope.