Dodele vaučera osobama sa paraplegijom i kvadriplegijom, za ugradnju ručnih komandi na automobile osoba sa invaliditetom, upriličena je u grandioznoj hali 1 Beogradskog sajma. Vaučere su dodelili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija.

Govoreći o neophodnosti brige za ovu kategoriju učesnika u saobraćaju, ministar Vulin je naglasio da se ne radi o zadovoljavanju nekih „posebnih“ potreba osoba sa invaliditetom koje su učesnici u saobraćaju, nego o elementarnim pravima i potrebama ljudi koji su sticajem okolnosti onemogućeni da ostvare kao većina drugih.

Bila je to prilika i da se predstavi primer tehničkog prilagođavanja automobila sa ručnim komandama za osobe sa invaliditetom, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je u saradnji sa Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije obezbedilo nabavku i ugradnju sertifikovanih ručnih komandi na automobilima osoba sa invaliditetom.