Beogradski sajam knjiga ove godine se prvi put predstavio na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu, održanom od 24. do 28. avgusta u kineskoj prestonici. Na ovoj kulturnoj manifestaciji, na kojoj su predstavljeni srpska kultura, književnost i izdavaštvo, Srbija je, zajedno sa državama istočne Evrope, bila počasni gost.

Na štandu Srbije promovisan je Beogradski sajam knjiga, a organizovano je i prikazivanje filma o tradiciji i dometima ove manifestacije. Posetiocima je predstavljena i knjiga o ovoj najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji Beogradskog sajma. Doprinos promociji dali su i brojni kineski izdavači i književnici, predstavnici njihovih udruženja, ustanova kulture i medija. Predstavljanju Beogradskog sajma knjiga u Kini prisustvovao je i Vladan Vukosavljević, ministar kulture, naši ljudi koji žive u Kini, a veliko interesovanje za ovu manifestaciju pokazali su i ostali posetioci.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ambasade Republike Srbije u Pekingu, Beogradski sajam je organizovao i niz sastanaka sa ostalim izlagačima, predstavnicima različitih inostranih institucija i ustanova kulture, udruženja i sajmova knjiga. Cilj ovih bilateralnih sastanaka bio je obogaćivanje izlagačkog programa Beogradskog sajma knjiga i unapređenje kulturne razmene Srbije sa svetom.

Nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu još jednom je pokazao da Beogradski sajam knjiga značajno doprinosi ugledu naše zemlje i kulture van granica Srbije.