Od 1. do 4. novembra 2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Las Vegas, održao se 90. jubilarni Svetski kongres Međunarodne unije sajmova (UFI) kao najveći skup sajamske industrije nas svetu. Ove godine domaćin skupa je jedan od najvećih američkih organizatora sajmova, izložbi i različitih događaja, Las Vegas Convention and Visitors Authority.

Beogradski sajam je član Međunarodne unije sajmova (UFI) od 1957. godine i šest sajmova koje organizujemo imaju pravo da nose oznaku UFI kao potvrdu visokog kvaliteta u pogledu organizacije. Beogradski sajam je ove godine dobitnik specijalne nagrade za najbolji plakat koji promoviše izložbenu industriju u celini. Prvo mesto osvojio je plakat za kampanju Međunarodnog sajma turizma 2019. godine, koji je osmislila i izradila marketinška agencija Kreativa Unlimited doo iz Novog Beograda. Beogradski sajam je ovom prilikom, tokom učestvovanja u radu grupe Evropskih sajmova i organizatora, upoznao prisutne članove, sa izborom naše države i grada Beograda za narednog domaćina Specijalizovane izložbe Ekspo 2027 Beograd.

Ovaj kongres pružio je jedinstvenu priliku za sticanje uvida u postojeće stanje sajamske industrije, umrežavanje sa kolegama i otkrivanje najnovijih trendova i inovacija u industriji. To je bila i prilika da se prisustvuje interaktivnim sesijama i predavanjima o najboljim praksama, novim inovativnim tehnologijama i novim poslovnim strategijama, kao i za i povezivanje sa kolegama iz celog sveta.