Belfis, najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja, održan je u hali 5 Beogradskog sajma u petak i subotu, 14. i 15. oktobra 2022. godine.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Belfis je predstavio brojne velike brendove, sportiste i profesionalce iz oblasti fitnesa, koji po pravilu ugovaraju ekskluzivne nastupe.

Sajam je nastao je po ugledu na najveće svetske i evropske sajmove. Okuplja najeminentnije instruktore i prezentere iz regiona, veliki broj izlagača – proizvođače i distributere sportske opreme i rekvizita, podova, suplemenata, kompanije koje se bave zdravom ishranom, farmaceutske kuće, fitnes klubove, školice sporta, sportske fakultete, međunarodne organizacije iz sveta fitnesa… Zbog svega toga, organizatori očekuju dolazak više od 10.000 posetilaca iz zemlje i regiona.

Tokom dva sajamska dana, svi posetioci su imali priliku da se upoznaju sa svakim segmentom rekreacije i fitnesa – opremom, spravama i rekvizitima, suplementacijom, programima, edukacijom, inostranim srodnim organizacijama.

Svi posetioci imali su priliku da u zoni Medical check point provere svoj zdravstveni status i da vežbaju uz bogatu programsku šemu na binama, u zonama za funkcionalni trening, namenskim body & mind radionicama, a najmlađe posetioce Belfisa dočekala je specijalna dečija sportska zona. Za sve one željne znanja i usavršavanja u fokusu su bili XII Evropski fitnes kongres, kao i Drugi forum „Turizam i fitnes“. Ukupno, program manifestacije je obuhvatio više od 60 aktivacija uživo u šest zona, kao i prezentacije vezane za fitnes, velnes, bodibilding.

Na oko 3.000 m2 prostora, sa mnoštvom izložbenih štandova i velikim brojem učesnika, Belfis se tako predstavio kao značajan orijentir na mapi fitnes događaja regiona.