Tržni centar Sajam

Čuveni „Bazar“ na Beogradskom sajmu, koji je pre gotovo 30 godina počeo s radom kao prvi tržni centar takvog profila ne samo u Beogradu nego i u Srbiji, i bio preteča mnogobrojnih kasnijih, promenio je i naziv i lokaciju. Od ponedeljka, 6. februara 2017. ovaj nekadašnji simbol trgovačkog Beograda posluje pod nazivom Tržni centar „Sajam“, a smešten je sasvim blizu svog prethodnika, u hali 11, na samom ulazu u krug Beogradskog sajma.

Kada je početkom poslednje, turbulentne decenije 20. veka privukao kupce u stotine malih prodavnica tekstila, tehnike, kozmetike, hrane i druge najraznovrsnije moguće robe široke potrošnje, „Bazar“ je istovremeno ušao u istoriju domaće trgovine i kao prvo stecište kupoholičara otvoreno svih dana u godini, uključujući i nedelju i praznike, što je u to vreme bila i prilika i privilegija. Krajem prošle godine Beogradski sajam je, u dogovoru sa dugogodišnjim komercijalnim korisnicima tog prostora, doneo poslovnu odluku da se te hale revitalizuju.

Tržni centar „Sajam“ zadržao je trgovački koncepciju „Bazara“ pa će kupci i u hali 11 Beogradskog sajma moći da nađu sve ono što su očekivali i nalazili na dosadаšnjem „Bazaru“. Radno vreme TC „Sajam“ je od 10 do 20 časova svakog dana, uključujući subotu i nedelju.