Beogradski sajam osnovan je na današnji dan, 11. septembra 1937. godine. Tokom proteklih decenija bio je jedan od predvodnika u kreiranju i realizaciji privrednog života zemlje, domaćin oko 500.000 izlagača iz 180 država, ugostio je gotovo 65 miliona posetilaca, organizovao blizu 3.300 manifestacija.

Svojom istorijom i radom obeležio je ceo jedan vek i ostao ključna spona srpske privrede sa svetom, iz godine u godinu pomerao je standarde, trajno unapređujući privredu i društvo u celini. Zbog toga sajamski slogan „Mesto koje je video ceo svet“ i jeste duboko utemeljen u realnim dešavanjima i opštoj, zajedničkoj koristi.

I pored svih teških dana, istorijskih previranja i golgota, kakvi se i ovih dana dešavaju, zaposleni su od prvog trenutka, i tako je već devet decenija, spremno ulazili u nove i veće poduhvate, potkovani znanjem i iskustvom, da bi svaki sledeći rođendan dočekivali kao uspešna kompanija, ukazujući dobrodošlicu starim i novim izlagačima i posetiocima. Samo tako, uz takvu saradnju, uz poslovne partnere i posvećene goste i posetioce, i bilo je moguće izgraditi domaće sajamsko carstvo.

Beogradski sajam se ovim putem zahvaljuje na svim lepim željama i čestitkama koje je poslednjih dana dobio sa svih strana zemlje i sveta. Nije neskromno reći – jer ih je zaslužio.