Београдски сајам књига ове године се први пут представио на Међународном сајму књига у Пекингу, одржаном од 24. до 28. августа у кинеској престоници. На овој културној манифестацији, на којој су представљени српска култура, књижевност и издаваштво, Србија је, заједно са државама источне Европе, била почасни гост.

На штанду Србије промовисан је Београдски сајам књига, а организовано је и приказивање филма о традицији и дометима ове манифестације. Посетиоцима је представљена и књига о овој најзначајнијој културној манифестацији Београдског сајма. Допринос промоцији дали су и бројни кинески издавачи и књижевници, представници њихових удружења, установа културе и медија. Представљању Београдског сајма књига у Кини присуствовао је и Владан Вукосављевић, министар културе, наши људи који живе у Кини, а велико интересовање за ову манифестацију показали су и остали посетиоци.

Уз подршку Министарства културе и информисања и Амбасаде Републике Србије у Пекингу, Београдски сајам је организовао и низ састанака са осталим излагачима, представницима различитих иностраних институција и установа културе, удружења и сајмова књига. Циљ ових билатералних састанака био је обогаћивање излагачког програма Београдског сајма књига и унапређење културне размене Србије са светом.

Наступ на Међународном сајму књига у Пекингу још једном је показао да Београдски сајам књига значајно доприноси угледу наше земље и културе ван граница Србије.