Kao i svakog dana, na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava posetioce i u subotu, 29. oktobra očekuju promocije, prezentacije, razgovori…

Beogradski „Fluks trade RV“ u subotu predstavlja „Savremena nastavna sredstva: primeri i iskustva od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja“.

Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke predstavlja dramski prikaz „Sine moj vladaj sa ljubavlju“, posvećen Velikom županu Stefanu Nemanji, u izvođenju učenika Veronauke XIV beogradske gimnazije.

Centar za engleski jezik i prevođenje – „Merryland“ u podne će upriličiti upoznavanje sa IELTS i TOEFL ispitima. Posetioci će moći da sagledaju razlike, ali i prednosti oba ispita.

Jedno od stalnih, ali i najatraktivnijih i najpotresnijih dešavanja na ovoj manifestaciji – „Ne ceni knjigu po koricama – Živa biblioteka u Srbiji“, biće prezentovano od 13 do 18 časova. Reč je o promociji ravnopravnosti i tolerancije, ali i prilika da se kroz autentične životne priče čuju iskustva i problemi onih koji su u svakodnevnom životu izloženi diskriminaciji. U ovom projektu saveta Evrope učestvuje i poverenik za zaštitu ravnopravnosti.