Једна од четири земље које се премијерно представљају на 40. Сајму туризма је Јужноафричка Република, тако да њихов штанд, и новине за наше подручје, свакако не треба пропустити.

У овој земљи су, због њеног положаја на јужној хемисфери, годишња доба обрнута у односу на Европу, тако да је прва предност та што се од хладне зиме може побећи у јужноафричко лето. Иако је Јужноафричка Република удаљена скоро осам хиљада километара од Србије, налази у истој временској зони. Процедура за добијање визе је врло једноставна.

А оно што тамо чека туристе тешко је дочарати речима – експлозија боја, мириса, укуса и јединствених, непоновљивих тренутака.

Реч је о земљи богате археолошке историје, минералних богатстава и неописивих природних лепота. Светски је лидер у производњи платине, мангана, хрома и дијаманата, а готово половина светског злата потиче управо из ове земље.

У North West области налазе се најпознатији произвођачи текстила, накита, дијаманта и керамике, тако да је овде лако пронаћи оригиналне поклоне.

На овој дестинацији налази се и Пиланесберг, четврти по величини дивљи парк Јужне Африке, у некадашњем вулканском кратеру, где се туристи могу упознати са такозваном великом петорицом: слон, бизон, леопард, лав и носорог.

Ту је и Sun City, јужноафрички Лас Вегас, који у себи обједињује сијасет казина, водени парк, 25 хектара џунгле, два голф терена, позоришта, ресторане, продавнице накита. Ово су само неки од разлога зашто на листу „must see“ треба додати Јужну Африку и област North West.