На 43. Међународном сајму грађевинарства десет излагача издваја се и по „округлим цифрама“ – јубиларном броју година од оснивања фабрика. Издвајамо јубиларце и посебно представљамо њихову делатност.

АД ПОЛЕТ ИГК, Нови Бечеј

Најупечатљивији јубилеј ове године обележава АД Полет ИГК из Новог Бечеја – 110 година од оснивања. Фабрика је од 2003. Године чланица NEXE Групе, запошљава 250 радника и производи преко 30 милиона комада црепа годишње. Поред црепа, Полет производи опеку и грађевинске производе, свеж бетон, керамичке плочице и плоче.

JSC MOGILEVLIFTMASH, Белорусија

После пола века од оснивања, Мовел је један од водећих произвођача лифтова у источној Европи. Производни програм Мовела обухвата 133 основна модела лифтова, као и опрему за њих. Поред тога, фирма производи грађевинске дизалице, грађевинске платформе и покретне степенице.

ELVAL COLOURS S.A, Грчка

Грчка компанија Елвал основана је пре 40 година и бави се производњом пластифицираног алуминијума. Од тако пластифицираног алуминијума производи и продаје комплетан асортиман производа за облагање зграда.

INTERMAC, Италија

Intermac већ 30 година производи и продаје машине за обраду камена и равног стакла, као и остале машине које се користе у производњи намештаја, грађевинском сектору и аутомотивној индустрији. У њихов производни програм спадају: ЦНЦ радни центри, системи воденог млаза, столови за резање стакла, машине за двоструку обраду ивице стакла, вертикалне машине, дијамантски алати за стакло и камен. Intermac се налази у саставу Biesse Group.

МИСКО с.з.т.р, Крушевац

Самостална занатска трговинска радња из Крушевца која производи грађевинска колица и ручни грађевински алат. Има дугогодишње искуство – 25 година, традицију и препознатљив квалитет. У свом програму има више од 50 различитих производа.

ТРИСТРЕЛ д.о.о, Ниш

Фирма Тристрел основана је пре 25 година. Већ 20 година је званични дистрибутер СКФ-а, а пре десет година постала је и дистрибутер Хенкела. Мол, Šел и Неотекс такође су партнери ове нишке фирме, тако да у свом програму има и њихове производе. Најактуелнији сарадник Тристрела је Неотекс (од 2016. године), грчка фирма која се бави производњом грађевинске хемије за течну хидроизолацију, подних облога на бази смоле, производа за репарацију и уштеду енергије.

БОРПЛАСТИКА ЕКО д.о.о, Нови Сад

Новосадски произвођач система и уређаја за третман отпадних вода, који је на тржишту већ 20 година. Из производног програма посебно се издвајају биолошки пречистачи, сепаратори масти и уља, шахтови, каналице, системи за третман ваздуха и третман индустријске отпадне воде.

СОБЕЛ д.о.о, Београд

Постоји већ две деценије и бави се заступањем, увозом и продајом висококвалитетне електроопреме првенствено намењене за потребе индустрије. Примарни производи из понуде су грејни каблови за све примене, као и фински електрични панелни радијатори – конвектори. Собел има и производњу грејних секција за разноврсну примену, као и производњу управљачких разводних јединица за грејне системе.

СТАНДАРД 001 д.о.о, Нови Сад

Већ десет година предузеће се бави производњом, продајом и извозом производа од гуменог гранулата, међу којима су паркинг стубови, граничници паркинг места, бокобрани, заштитници ивица… Поред тога, Стандард 001 производи и саобраћајну сигнализацију.

ТУПЛЕКС СРБ д.о.о, Београд

Туплекс ове године обележава први јубилеј – пет година од оснивања. Бави се дистрибуцијом и продајом материјала за вентилирајуће фасаде – алуминијумских композитних панела, ХПЛ компакт плоча, минералних акрилних плоча, подконструкција.