Богат стручни пратећи програм обележава и 43. Међународни сајам грађевинарства. Прво дешавање у четвртак, 20. априла заказано је за 10 часова на отвореном простору – интерактивна презентација новог крана HUP 40-30-KIGO. Презентације ће се понављати у 11 и у 12 часова.

Готово целодневни програм, који почиње у 11 часова, посвећен је и „Дану Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са Привредном комором Србије“. После уводног обраћања представника Министарства, на програму ће бити четири конференције: Изградња објеката за пуњење електричних возила на путној инфраструктури и у урбаним срединама; Е-управа – систем електронског издавања грађевинских дозвола; Систем ЦРЕП – Централни регистар енергетских пасоша; Концепт „Паметног града“ и унапређење развоја градова Србије.

У 13 часова своју промоцију има „Импол севал“, у чему ће им помоћи међународно креативно позориште – Event Theatre Serpentes, извођењем перформанса „Доба алуминијума“. После овог атрактивног представљања, следи и класична презентација.

„Инвестиције у грађевинарству“ тема је предавања које ће у 15 часова одржати др Горан Ћировић, професор Високе грађевинско-геодетске школе Универзитета у Београду.

Председник ЕНЕФ кластера, проф. др Золтан Заварго, говориће на предавању под називом „Енергетска ефикасност и кластеризација“.