Данас је 7. јун, Светски дан сајамске индустрије, својеврсни празник којим глобална асоцијација сајамске и изложбене индустрије УФИ подсећа на немерљив и историјски значај ове привредне гране у планетарним оквирима.

Београдски сајам, ослонац сајамске индустрије у овом делу Европе, члан УФИ од 1957. године, па чак и добитник УФИ награде за најкреативнију активност 2019. године, који ове године слави 85 година од свог оснивања, придружује се прослави овог празника светских сајмова кампањом „Засадимо цвет – растимо заједно“ (“Let’s plant a flower, let’s grow together”)

Свесни значаја очувања и заштите животне средине за нашу будућност, као и да сајмове не представљају само хале и изложбени штандови, ове године смо на простору Београдског сајма засадили више хиљада садница различитог цвећа и садног материјала. На овај начин смо улепшали отворени изложбени простор, као мали део нашег заједничког и јединог света који имамо и сви делимо.

Београдски сајам је протеклу пролећну сезону окончао веома успешно, а очекује се да пословну годину заврши са преко 60 организованих манифестација, што би био апсолутни рекорд у осам и по деценија дугој историји ове компаније.

Београдски сајам и Србија с нестрпљењем ишчекују и избор домаћина светске изложбе EXPO 2027, који следи за петнаестак дана у Паризу, а сматра се да је међу пет кандидата Београд доказао да је најозбиљнији.