Министарство просвете, науке и технолошког развоја традиционални је покровитељ досадашњих сајмова Звонце и Учила, а убудуће јединственог Сајма образовања и наставних средстава. Уз покровитељство и активно учешће у организовању ове манифестације, Министарство има и свој штанд на коме ће све до недеље, 30. октобра промовисати образовање. Идеја је да се образовање прикаже у правом, позитивном светлу и да се пошаље порука да једино образована Србија може да буде успешна Србија.

На штанду Министарства посетиоци могу више да сазнају о различитим темама везаним за образовање, али и да прате презентације различитих модела и примера добре праксе образовања. Посебно ће бити презентовани модели дуалног образовања – средње школе ће презентовати како оно функционише у пракси и шта у пракси представља дуално образовање.

Уз представљање образовања на свим нивоима, у свим крајевима Србије, посебна пажња на штанду Министарства биће посвећена социјалној инклузији и социјалном образовању на свим нивоима. Један од пројеката је и унапређење предшколског образовања и васпитања, а биће представљена и мрежа научних клубова који су отворени широм Србије и који грађанима приближавају науку и технологију.