На 39. Сајму туризма ЈП „Пошта Србије“ представиће више активности. На свом штанду првенствено ће промовисати основне услуге: међународне поштанске упутнице, мењачке послове, PostNet. У оквиру пројекта „Држава Србија у селима Србије“ ово ЈП представиће и покретни поштански шалтер, и то кроз обављање услуга Поште на Сајму, у хали 4. Основна идеја овог пројекта је да села у Србији једном недељно имају основне здравствене, административне и поштанске услуге на свом прагу, а акцијом ће бити обухваћено 55 села широм Србије.

На Сајму ће бити представљен и „Post shop“ – продаја пригодног асортимана поштанских производа, марки и вредносница – божићна издања, манастири на КиМ, знамените личности, а у понуди ће се наћи и сувенири, кованице и остале ситнице.

Грађани заинтересовани за субвенционисани смештај у Србији, на штанду „Поште Србије“ моћи ће да се пријаве за ваучере за одмор.

За компаније, организације и грађане постоји још једна посебна услуга – персонализоване поштанске марке, а посетиоцима ће бити презентована и директна пошта, оглашавање у поштама и маркетиншке услуге.

Квиз знања на штанду „Поште Србије“ биће једна од занимљивости на Сајму туризма. У оквиру квиза посетиоцима ће бити постављена питања везана за пословање и услуге Поште, а грађани који покажу најбоље знање освојиће пригодне поклоне.

„Како настаје поштанска марка. Српска уметничка минијатура која обилази свет“ назив је трибине и предавања који ће бити део званичног програма Сајма туризма.

Петак, 24. фебруар биће обележен као „филателистички дан“. Посетиоци ће тог дана имати прилику да прате промоцију на тему „Поштанске марке са туристичким мотивима Србије“, али и да купе марке као својеврсне сувенире.