Будва, град који представља јединствен спој богате историје и изузетно модерних садржаја, из године у годину постаје све лепша и садржајнија дестинација на светској мапи топ места за одмор и уживање.

Будва је одувек била позната по свом Старом граду и предивним, песковитим плажама које се смењују дуж читаве будванске ривијере и нуде разноврсне садржаје за свачији укус – плаже које привлаче младе који воле добар дневни провод, плаже намењене породицама или скривене увале. Од Јаза до Буљарице свако за себе може да пронађе савршено место. Јединствена природна лепота овог дела јадранске обале довољан је разлог за долазак туриста.

Будва нуди и много висе – културно благо, средњевековне манастире и цркве. Поред вредности културно-историјске баштине, грађевина, ископина, тврђава, манастира и цркава, сваки кутак града нуди могућности за културне програме, а сваки његов трг је природна позорница.

Будва се у читавом региону издваја као центар лепих дешавања, место које воли спектакле, велике концерте и фестивале током целе године. Нова година у Будви, Карневал, Град театар, Sea Dance фестивал, само су неки од догађаја који привлаче туристе и пажњу медија из свих крајева света.

Будва је само у посљедњих неколико година обогатила своју туристичку понуду отварањем неколико малих луксузних хотела. Приватни смештај је постао одлична допуна хотелском смештају, а његов квалитет се стално подиже. У прелепом окружењу брда Топлиш, са јединственим погледом на град, отворен је и највећи аквапарк на Јадрану.

Оно што Будву заиста чини посебно узбудљивом је гастро понуда. У више од 100 ресторана будванске ривијере у понуди је најбоља храна коју ово поднебље има – свежа риба и морски плодови, планинска јагњетина, смочани качамак, fast food гирос и сарделе. У Будви се могу пронаћи и специјалитети светских кухиња – италијанске, кинеске или јапанске, избор је готово неограничен.

Свети Стефан са Милочером чини једно од најпознатијих туристичких места у Средоземљу, чији настанак сеже у давну прошлост. Данас представља црногорски бисер Јадранског мора. Реч је о острву чија се спољашност није променила, а унутрашњост представља рај за туристе истанчаног укуса.

Иако Будвански смештајни капацитети спадају у најексклузивније у региону, хотелијери и издаваоци приватног смештаја се сваке године на прави начин прилагођавају променама на туристичком тржишту, па Будва нуди смештај туристима најразличитије платежне моћи.

Будва је надалеко позната и по ноћном животу, пре свега због кафића, клубова и дискотека које су угостиле најпознатија музичка имена. У 2014. години сврстана је међу топ 10 места за провод у свету.