Амадеус је водећа компанија у области пружања технолошких решења за индустрију путовања. Амадеусове солуције омогућавају успешно пословање путничких агенција, корпорација, авио-компанија, аеродрома, хотела, железничких компанија и многих других учесника у организовању путовања. Амадеус је присутан у више од 190 земаља широм света и запошљава преко 14 хиљада људи. Захваљујући решењима ове компаније, сваке године путује милијарду људи. У сарадњи са својим корисницима, партнерима и осталим учесницима индустрије путовања, Амадеус покушава да на најбољи начин обликује будућност путовања.

Као водећа ГДС и ИТ компанија, послује у простору између технологије и путовања, између понуђача услуга у индустрији путовања – авиокомпанија, бродских превозника, хотела, rent a car оператера…, и туристичких агенција које те услуге продају физичким и правним лицима. Амадеусова технологија повезује све учеснике у овом процесу, ма где се они налазили у свету, и омогућује им да реализују своје пословање. Зато представници ове компаније воле да кажу да Амадеус повезује цео ECO System у индустрији путовања.

У фокусу свих ИТ решења је, наравно, путник. Амадеусова ИТ решења прате и подржавају путника у свакој фази његовог путовања: од момента инспирације за само путовање, претраге најповољније опције, преко куповине, издавања карте или ваучера, самог путовања, услуга у дестинацији и активности после путовања.

Овакав приступ послу битан је за путнике, али помаже и компанијама да реализују службена путовања на најоптималнији и трошковно најприхватљивији начин. Сва ова решења су расположива у традиционалним каналима продаје, као што је продаја преко туристичких агенција, али и у онлајн каналима.