Црна Гора, „земља партнер“ на овогодишњем Сајму туризма, припремила је низ промоција, презентација и занимљивости којима ће се представити на свом штанду. Да је увек другачија и да њене чари треба открити потврдиће и представљање прве жене пилота у овој држави.

Хеликоптерска револуција већ је започела у земљама региона, а Црна Гора ће на Сајму туризма, на свом штанду који представља под паролом „Откријте Црну Гору“, јавности први пут представити жену пилота. Реч је о Лаури Протат, жени која води  Airways Scenic & Charter. Поред тога што изводи авио операције и организује туре разгледања Црне Горе хеликоптером, из ваздуха, Лаура Протат и изнајмљује авионе за приватне чартере у целом региону.

Жена пилота у будућности ће вероватно бити много више, јер на светском нивоу постоји потреба за 500 хиљада пилота у наредних 20 година. Лаура је већ изабрала профитабилно занимање, јер људи и воле и желе да лете и истражују нове земље и дестинације. Према званичним подацима Међународне асоцијације за ваздушни саобраћај (IATA) у 2035. години очекује се 7,2 милијарди путника, што је готово двоструко више од 3,8 милијарде путника у ваздушном саобраћају из прошле године. Иновације у авијацији, као што су туре разгледања које трају кратко, дају простор за нова искуства и поновни доживљај већ познатих локација.