На Београдском сајму, у присуству великог броја посетилаца, гостију, излагача и стручне јавности свечано је отворен 45. Међународни сајам грађевинарства СЕЕББЕ, највећа смотра грађевинске индустрије у региону југоисточне Европе.

Манифестацију је отворила Александра Дамњановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Изразила је задовољство чињеницом да је Сајам грађевинарства сваке године све већи по броју излагача, и успешнији у смислу иновација у сваком сегменту. Такође, нагласила је да је у сектору грађевинарства спроведен низ реформи, које су нарочито видљиве у домену електронског катастра, издавања електронских катастарских дозвола али и планираним кратким роковима за доношење просторних и урбанистичких планова.

У овом тренутку у Србији је активно преко четрдесет хиљада градилишта, нагласила је Александра Дамњановић, и то је свакако важно за перспективу српског грађевинарства. Резимирани су резултати у изградњи ауто-путева и саобраћајница, и најављени нови пројекти, попут реконструкције железничке мреже у Србији.

Бранислав Јовановић, „Ролопласт Мошић“

Присутнима се обратио и Бранислав Јовановић, испред компаније „Ролопласт Мошић“, поносног пријатеља 45. Међународног сајма грађевинарства, те позвао све актере грађевинске индустрије у Србији да заједно граде и стварају нове идеје.

Сајам ће под слоганом „Градимо будућност заједно“, од 17. до 20. априла, поред традиционално велике пословне посете и активног бизнис сегмента, бити посебно занимљив и за шири круг посетилаца. Сајам је идеална прилика да посетиоци по најповољнијим ценама и специјалним условима купе материјале, производе и алате за реновирање, рестаурацију и реконструкцију, градњу, као и опремање ентеријера и екстеријера. За своје производе и услуге излагачи Сајма грађевинарства припремили су ексклузивне сајамске погодности и попусте од 5 до 30 одсто, као и посебне услове плаћања и могућност куповине на кредит.

Радно време манифестације:

од среде, 17. априла до суботе 19. априла 2019. године од 10 до 19 часова,

у суботу, 2. априла 2019. године од 10 до 17 часова.

Улазнице: цена појединачне улазнице је 400 динара, а за групне посете 250 динара.

Улазнице за ђаке и студенте: 150 динара уз ђачку књижицу и индекс.

Пословна пропусница (која подразумева пакет погодности за пословне посетиоце, важи за све дане сајма и обезбеђује приступ и коришћење услуга „Business Lounge“-а тј. топло и хладно освежење, Wi-Fi, коришћење рачунара и штампача…) може се набавити по цени од 2.000 динара.

Паркинг: 150 динара по сату.