Посетиоци Сајма књига, као и сваке године, на штанду Центра за промоцију науке (ЦПН) могу да пронађу сва издања научне заједнице објављена у претходних годину дана.

ЦПН је припремио богат програм – од представљања и промоција радова домаћих истраживача, преко представљања посебних програма које организују научни клубови из 13 градова широм земље, до промоције 10. броја часописа Елементи и новог издања ЦПН-а – књиге „Бура информација“.

Тема овогодишњег наступа Центра за промоцију науке на Сајму књига су научне информације. Овај ретко коришћени израз обухвата глобалну размену информација између истраживача, њихових институција, издавача, компанија и држава. Најпознатији примери научних информација – рецензија, цитираност, импакт фактор, Хиршов индекс – користе се како би се оценио научни рад и одредила судбина његовог аутора. Читав штанд ЦПН-а дизајниран је и опремљен у том духу.

У овогодишњем Каталогу издања научноистраживачких организација, који ЦПН традиционално поклања свим посетиоцима штанда, нашло се низ занимљивих истраживања објављених од претходне манифестације. Каталог је подељен по областима и обухвата биротехничке, друштвене, медицинске, природно-математичке, техничко-технолошке и хуманистичке науке, посебна издања универзитета, САНУ, стручних друштава, завода и министарстава, као и друга издања.

Посебно ће бити промовисано „ново, узбудљиво издање“ – „Бура информација“, аутора Винсента Ф. Хендрикса и Пелеа Г. Хансена. Књига приказује понашање људи на друштвеним мрежама на један оригиналан и духовит начин, који је можда најбоље описан синтагмом „социјална психологија на спиду“.