Своју туристичку понуду на Сајму туризма заједно промовишу Туристичка организација Суботице и предузеће Парк Палић. ТО је припремила редизајниране брошуре које сликовито представљају туристичку понуду Суботице и Палића, винске руте и рурални туризам, а новина је календар свих манифестација које се одржавају на територији града.

Суботица је веома популарна међу туристима и већ годинама бележи њихов раст, посебно доласке и ноћења странаца. Представници града очекују да ће се Суботица још боље позиционирати као дестинација културног туризма кроз потписане ИПА пројекте са партнерима из Осијека и Сегедина.

Парк Палић акценат је на Сајму ставио на 44 манифестације које се током године организују на обали језера Палић. Поред традиционалних и изузетно посећених манифестација – Првомајског уранка и Фестивала европског филма, новина је Фестивал „Позориштанце у шуми“, који ће се одржати у јуну. На њему ће се изводити едукативне радионице и представе за најмлађе. Захваљујући богатом програму, али и туристичкој традицији од готово два века, на Палићу увек има туриста.

Треба поменути и „Вински маратон“, који је обележио 2017. годину и који изазива велико интересовање, због чега организатори очекују и нове посетиоце. Ове године предвиђен је још бољи забавни програм – две трке полумаратона, једна краћа трка уживања, а учествоваће и три нове винарије.