Домаћин Графиме 2019, компанија ЕУРОПАПИЕР ДУНАВ

Домаћин Графиме 2019, компанија ЕУРОПАПИЕР ДУНАВ, члан је групације Еуропапиер из Аустрије, водећег трговца у папирној и графичкој индустрији у 12 земаља средње и источне Европе. Групација има преко 50 складишта у земљама у којима послује, са капацитетом од преко 150.000 палета, што је око 68.000 тона робе. Еуропапиер нуди и свеобухватне услуге привилеговане дистрибуције у свим земљама, са стандардним роком испоруке следећег дана.

О обиму посла и угледу Еуропапиера говори и годишњи обрт од преко 550.000 тона више од 5.000 различитих производа, што чини финансијски обрт од близу 500 милиона евра. Еуропапиер покрива тржиште од 310 милиона људи, опслужујући чак 2.000 задовољних клијената дневно.

Са 45 запослених и четири пословнице, у Београду, Новом Саду, Чачку и Нишу, компанија је у могућности да ослушкује потребе целокупног тржишта и буде лојалан партнер својим купцима.

У сектору папира и картона сарађује са најпознатијим европским фабрикама и обезбеђује висок квалитет производа у свим сегментима папирне индустрије (премазни папири Sappi и Гарда, офсетни папир Монди, фотокопир Монди и ИП, картони самокопирајући и самолепљиви, НЦР и термални папири…).

Apollo 155 - машина за заваривање, идеална за спајање банера направљених од ПВЦ-а, памука, полиестера, латекса, платна...

Следећи добитну пословну филозофију, развијајући моделе пословања, инвестирајући у разноврсност понуде и пратећи захтеве тржишта Еуропапиер Дунав је проширио асортиман и отворио два нова сектора у оквиру компаније – Визуелне комуникације и Хигијену.

Понуда је обогаћена графичким материјалима, пре свега плочама за офсет и флексо штампу произвођача Хуагуанг (једне од водећих светских компанија за производњу офсет и флексографских плоча, која је у власништву кинеске агенције за истраживање свемира!), чиме је Еуропапиер постао препознатљив добављач и за ове материјале. Поред плоча – термалних, конвенционалних и ХГ флексографских – у асортиману има и боје, хемију и лепкове.

У сарадњи са италијанским прозвођачем Flexa, Еуропапиер на Графими 2019. представља машине које аутоматизују и убрзавају процесе дораде. Ради се, пре свега, о решењима за ламинирање, сечење и заваривање – ламинатору за ламинацију плочастих и флексибилних материјала Easy Lite, потом високоефикасном XY катеру, који комбинује хоризонтално и вертикално сечење са максималном прецизношц́у Miura Plus, те машини за заваривање, идеалној за спајање банера направљених од ПВЦ-а, памука, полиестера, латекса, платна итд. – Apollo 155.

Easy Lite - ламинатор за ламинацију плочастих и флексибилних материјала

Еуропапиер Дунав је у област визуелних комуникација, или делатност дигиталне штампе великог формата, ушао релативно недавно, али славодобитно. Компанијски асортиман чине: ПВЦ фолије и ламинације (мономери, полимери, cast, one way vision, транслуцентне, банерске, пиши-бриши, wrap фолије, пројекторска и права огледала, пескирне, рефлектујуће, катер и трансфер фолије); папири (blueback, citylight, фото, зидни тапети, scroll); церадни банери (ламинирани и ливени / фронтлит, беклит, блокаут, mesh), Рол-ап материјали / беклит филмови / текстили / термо-трансфер материјали / магнети; плоче (валовите бело-беле лепенке/ јувидури / кашир пене); промо опрема (рол-ап / промо пулт / поп-ап каунтер / бекдроп); разни алати и средства за апликацију.

Компанија се нарочито поноси брендом myMEDIA, који је заступљен у 12 европских држава и обухвата различите врсте медија познатих европских и далекоисточних добављача константног квалитета, као што су Mactac, Grafityp, Aslan, Poli-tape, Decal, Lecta Group, Kammerer, Arplen, Bilcare, Model Group…

Штанд Еуропапиера носи број 4027 и налази се у хали 4 Београдског сајма.