„Балкански архитектонски бијенале“ назив је скупа који се на Сајму грађевинарства одржава у оквиру стручног пратећег програма у четвртак, 19. априла од 10 до 15 часова. Скуп ће у име домаћина – SEEBBE, најавити Дејана Цахун, а о идејном концепту говориће др Татјана Мрђеновић, АИА.

Надлежне стручне институције и локалне самоуправе представиће Ђорђе Милић из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Ивана Вулетић из Привредне коморе Србије и Милутин Фолић, градски урбаниста Београда.

Друга тема је Сектор инвестиција и некретнина, о којој ће говорити проф. др Славенко Гргуревић, Евробалкан – Асоцијација за истраживање и развој и Бојана Станковић, Twist Box, док ће Сектор пројектних бироа представити Југослав Јањић, Д.А. Дизајн архитектура, Ирена Илић, Саобраћајни институт ЦИП, проф. мр Петар Арсић, Арцо пројект, као и проф. др Јован Деспотовић.

Од подне па до 16 часова на отвореном простору испред хале 1 представници београдског Грађевинског факултета са стручног становишта говориће о изградњи кућа.

Термин од 13 до 17 часова резервисан је за промоцију руске фирме „Docke Extruzion“.

Компанија „ТИМ изолирка“ из Шида од 15:30 представиће „Комби плоче и њихову примену у данашњем времену“.