54. Međunarodni salon automobila

Највећи ауто-мото хепенинг у овом тренутку у свету – 54. Међународни салон аутомобила и 13. Међународни сајам мотоцикала, скутера, квадова и опреме Motopassion – прилика је да и посетиоци и стручна јавност учествују у разним формама избора, вредновања и рангирања.

Након што је већ првог дана сајма “Аутомобилом године 2019” проглашен фантастични Пежо 508, у понедељак, 25. марта, у 17 часова, у грандиозној хали 1 Београдског сајма, посетиоце и излагаче очекује за многе можда и најатрактивнији и најважнији “споредни” сајамски догађај – “Избор за мис 54. МСА и 13. Motopassion”. Бирају се најлепше хостесе међу дестинама најлепших које додатно украшавају изложене аутомобиле и мотоцикле.

miss

У уторак, 25. марта, у 18 часова, Аутомобилски форум, удружење аутомобилских новинара и других стручњака у области аутомобилизма, додељује традиционалне и разноврсне награде најуспешнијима и најбољима у различитим областима ауто-мото индустрије (личностима, привредним и тржишнима успесима, аутомобилима, мотоциклима).

Среда, 27. март, посвећена је проглашењу “Аутомобила са најбољим перформансама у односу на животну средину” и додели награде стручног жирија – Еко Ауто 2019. у Србији. Ове године у конкуренцији је 12 аутомобила из овогодишње продукције (BMW 3 Series, Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Honda CR-V, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class, Opel Combo, Peugeot 508, SEAT Arona, Suzuki Jimny, Toyota Corolla и Volvo S60). Свечаност проглашења почиње у 10.30.

Женска ТВ - медијски спонзор
У четвртак, 28. марта, у 13 часова, стручни жири Београдског сајма доделиће признања “Гран При” најуспешнијим учесницима у категоријама путнички аутомобили, лака привредна возила и пратећа индустрија.

Четвртак је истовремено и Family Day, породични дан, намењен породичним посетама, када улазница за целу породицу (деца до 16 година старости у пратњи родитеља), кошта укупно 800 динара. Истог дана.

У суботу, 30. марта, од 10 до 13 часова, посетиоци ће моћи да се опредељују за најснажнији ретро-утисак на Међународној смотри и паради олдтајмера “Меморијал принца Томислава Карађорђевића”, у организацији Олдтајмер клуба Београд.