Компанија „Београдски сајам“ и компанија „charge&GO, регионална платформа и мобилна апликација са мрежом пуњача, која укључује и хиљаде пуњача широм Европе који су део партнерске мреже, потписали су 15. маја 2022. године Писмо о намерама за пословну сарадњу.

Тим документом „Београдски сајам“ исказује интересовање за подршку зеленим технологијама у аутомобилској индустрији, подржавајући истовремено и концепцијске и тржишне интенције актуелног сајма аутомобила DDOR Eco BG Car Show 07.

Две стране у Писму констатују заинтересованост да подрже електромобилност као модерну, климатски прихватљиву технологију и партнерску намеру да сарађују на инсталисању и раду опреме за брзо пуњење електричних аутомобила у Србији. Сарадња подразумева и стварање предуслова за развијање концепта успостављања станица за пуњење електричних аутомобила у кругу Београдског сајма.

Уговор су потписали директор Сектора организационо-техничке подршке и логистике „Београдског сајма“ Милош Опсеница и директор компаније „charge&GO“ Милош Костић.