Плаво вино једно је од ексклузивних вина на овогодишњем Сајму. Изложено је једино на штанду Роyал винарије “ Queen Maria” из Демир Капије. “ Blue chardonnay” је вино произведено од познатог вина “ Chardonnay” и има снажан свеж, воћни укус. Одликује га интензивно плава – азурна боја, која га чини неодољивим за све оне који желе да пробају нешто ново у посебним тренуцима.

Вино је потпуно природно, иако то није прва асоцијација на необичну боју за овај напитак. Производи се од белог вина, а плава боја добија се посебном технологијом из љуске црног грожђа.

Ову македонску винарију, најстарију на Балкану, подигао је краљ Александар Карађорђевић 1928. године, по препоруци најбољих француских енолога.

Винарија је данас у приватном власништву, реновирана је и прилагођена за производњу висококвалитетних вина. Има своје винограде и комплетну опрему за прераду грожђа и производњу вина од сопствене производње. Капацитет јој је скоро седам милиона литара.

Најпознатија вина из Винарије “ Queen Maria” су “Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Vranec, Rosé, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Smederevka, Grape honey”.