У суботу, 18. маја 2024. године, у Хали 5 Београдског сајма одржава се ADCC Serbia Open 2024 (Abu Dhabi Combat Club), сабмишн греплинг такмичење.

На такмичењу очествује преко 500 такмичара из земље и иностранства, као и велики број посетилаца. Уз подршку медијског партнера Арена Ченелс групације такмичење је покривено ТВ преносом на Арена Фајт каналу.

АДЦЦ организација представља највећу и најпрестижнију сабмишн фајтинг организацију која је поставила високе стандарде продукције и организације догађаја у греплингу. Слободнијим и јасно дефинисаним правилима, обученим људима и великим наградама АДЦЦ организација је достигла велику популарност у свету и код нас.

Својом изузетном активношћу АДЦЦ савез Србије доприноси промоцији спорта и спортских активности и јачању физичке и менталне снаге код деце, омладине и старијих узраста. Циљ је да се људи подстакну на физичку активност и да допринесу стварању здравије и квалитетније заједнице.

Иако није олимпијска дисциплина, греплинг је као као саставни део више борилачких вештина стекао популарност широм света и у нашој земљи. Греплинг подразумева комбинацију снаге и технике. У стојец́ој позицији, греплинг је сличан слободном стилу у рвању, али се одликује специфичним правилима и прописима. Технике укључују бацање, ударце телом, рукохвате и полуге, дакле читав динамички опсег вештина. На терену се фокус помера на разне прелазе, носаче и полуге примењене стратешки на различитим деловима тела противника да би се успоставила доминација.