ТОПОМАТИКА Београд д.о.о. бави се 3Д дигитализацијом, мерењем и контролом облика, димензија, положаја и деформација објеката, као и продајом 3Д скенера, оптичких мерних система и уређаја за испитивање материјала и компонената.

На Сајму технике и ове године приказују иновације из подручја мерења и 3Д технологија реномираних светских компанија које заступају. Тако ће на штанду 1121 у хали 1 представити:

  • 3Д оптичке мерне системе немачког произвођача GOM GmbH,
  • кидалице предузећа Hegewald & Peschke, које производи уређаје за механичка испитивања материјала и компоненти,
  • KB Prüftechnik иновативне уређаје за мерење тврдоће,
  • ергономске мерне и инспекцијске микроскопе британске компаније VISION Enginnering,
  • GEOMAGIC програмске пакете и уређаје за 3Д моделирање и повратно инжењерство.

Компанија премијерно представља ATOS Capsule, најновији из серије врхунских ГОМ-ових индустријских 3Д скенера, који се користи у стандардизованом мерном уређају ATOS ScanBox за потпуно аутоматизовано брзо и прецизно мерење и контролу сложено обликованих делова. У свом изложбеном простору приказаће ATOS ScanBox 5120 индустријску мерну ћелију, 3Д стандардизовани „plug-and-play“ мерни уређај који омогућује сигурно аутоматизовано мерење већих објеката или неколико производа истовремено. Hegewald & Peschke Inspekt табле кидалице дизајниране су за универзалну примену у различитим секторима индустрије. Обично се користе у улазној/излазној контроли производа, истраживању и развоју, као и лабораторијама за испитивање материјала.

ГОМ-ова нова ARAMIS 3D камера, стереофотограметријски мерни уређај који прецизно мери 3Д координате, помаке и деформације, даје све информације о својствима материјала и понашању готових производа под оптерећењем.