Први „Games.Con“ фестивал почиње данас, 25. новембра на Београдском сајму и траје до недеље, 27. новембра. „Games.Con“ окупља најбоље домаће представнике у еспортсу – такмичаре, али и остале поклонике ове врсте забаве – гејмере, јутјубере, косплејере и све остале љубитеље модерних видова забаве. Организатор Фестивала, који се одржава у хали 2, је „Digital&Entertainment Festivals d.o.o.“.

Радно време манифестације је од 10 до 19 часова. Једнодневна улазница кошта 300 динара, а тродневна – улазница за све дане, стаје 500 динара. Паркинг се плаћа 100 динара по сату.

„Games.Con“ је манифестација намењена посетиоцима заинтересованим за популарну гејминг и стрип културу. Идеја „Games.Con-a“ је да на једном месту обједини турнире у најпопуларнијим играма, онлине и е-гаминг, „board i card gaming“, као и сајмове стрипа и фандомове фантасy франшизе. У оквиру пратећег програма Фестивала наступиће најпознатији „gameplay Youtuberi“, као и друге теенаге звезде поп културе.
Учесници ће се такмичити у тренутно најпопуларнијим компјутерским играма као што су „League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i naravno World of Tanks“, који у Србији има завидан број играча.

За оне који поред тастатуре и миша воле да користе и контролере, моћи ће да покажу своје умеће у „PlayStation 4 turnirima – PES 2016, FIFA 2016, NBA 2k16, Mortal Kombat i Tekken“. Посебан акценат у домаћој сфери компјутерске забаве биће стављен на наше најпопуларније звезде „YouTube-a“, чије доживљаје у свету компјутерских игара прате стотине хиљада обожавалаца.

Своја борилишта имаће и љубитељи друштвених и карташких игара, као и генерали минијатурних металних армија из „Warhammer univerzuma“.

Од вечно стресних Монопола и „Ризика“ до спектакуларних дуела у „Magic: The Gathering i Yu Gi Oh“, такмичари ће свима показати зашто такозване таблетоп занимације у свету завређују пођеднаку пажњу као и њихови онлине потомци.

Осим програма на главној бини и гејминг стејџу и КланРуР, биће организован и низ турнира на РУР арени и то у играма „CS GO, DOTA 2, FIFA 16, FIFA 17, Overwatch, Rocket League, Street Fighter V, Mortal Kombat XL, Tekken Tag 2, Warthunder, Warcraft 3, Paladins, Heroes of the Storm“.

РУР ће на свом штанду током читавог Фестивала организовати и програм са ретро конзолама, фаце паинтом, „VR i tradicionalno Guitar Hero“. И Б92.нет/еспортс ће имати свој штанд на коме ће заинтересовани посетиоци моћи да се информишу о свим сатницама и резултатима турнира, али и да се мало одморе и поиграју.

„Games.Con“ ће, практично, представљати „главни штаб“ на домаћој гејминг сцени, која је последњих неколико година показала изузетан потенцијал на највећим европским и светским турнирима.