Тржни центар „Сајам“, чувени „Базар“, који је пре тридесетак година почео с радом као први тржни центар таквог профила у Србији и био претеча свих данашњих, већих и познатијих – вратио се кући из које никада није ни одлазио.

Од петка, 15. маја 2020, овај некадашњи симбол трговачког Београда, поново је, као некад, отворио врата добродошлице у хали 7 Београдског сајма, одакле се пре три године привремено преселио у другу халу. Сваког дана, од 10 до 20 часова, укључујући и недељу и празнике, баш као некад, посетиоци и купци ће имати прилику и привилегију да се на правом месту снабдеју текстилом, галантеријом, бижутеријом, козметиком, техником и другом разноврсном робом широке потрошње.

Нови почетак ТЦ „Сајам“ много је више од резултата ублажавања мера и постепеног враћања уобичајеним животним навикама и друштвеним токовима, глобално поремећених вирусом „ковид-19“. Обнављање рада овог тржног центра представља и први корак, симболичан повратак у будућност читавог сајамског комплекса и делатности Београдског сајма, који је за борбу против овог зла ставио, и још увек то чини, друштву и држави на располагање све своје капацитете, чиме је у светским размерама постао узор за многе велике компаније из сајамске индустрије.

Сплет околности је такав да би, иако борба против вируса још увек траје, али се успешно приводи крају, баш ТЦ „Сајам”, на свој начин, могао у овом тренутку да буде можда и најбезбедније и најзаштићеније место на свету. Да би тако и било, Београдски сајам ће додатно поштовати и применити све прописане мере и препоруке заштите и превенције, а у складу са важећим правилима биће видно истакнуте информације за посетиоце о мерама које су у том смислу предузете.

Ако посетиоци у свему томе наслућују чак и извесну дозу ексклузивитета – у праву су.

Зато, добро дошли!