Теле Радио развија, производи и продаје системе даљинских управљања за индустријске сврхе.

Компанија Теле Радио АБ је основана 1954. у Шведској и данас се развила у експанзивну Теле Радио Групу, која има десетак сестринских компанија у Европи, Северној Америци, Азији и Аустралији, али и сарадњу са великом мрежом партнера и дистрибутера у целом свету. Група ради по свим светским стандардима, а потврда томе је највиши кредитни рејтинг ААА још од 2002. године, као и системи управљања квалитетом.

ТЕЛЕ РАДИО БАЛКАН ДОО је сестринска фирма основана крајем 2015. године. Са продајним процесима на подручју Србије, Хрватске, БИХ, Црне Горе и Македоније започела је 2016. године. Седиште је у Блату на отоку Корчули, а делује на две локације. Осим седишта постоји и уред продаје у Загребу. Теле Радио Балкан д.о.о. је одговоран и има ексклузивно право на продају, сервис и монтажу Теле Радио производа у поменутим земљама.

На Сајму технике 2018, компанија као технолошке новости представља HYDRA производе, који су настали из идеје да би требало корисницима понудити интегрисано решење даљинског управљања. И то не само „даљинско управљање“ већ целовитi концепт који се састоји од система даљинског управљања, потребне интеграције софтвера, уз свеобухватно праћење и конфигурацију софтвера са компатибилним апликацијама. Комбинујући најбоље у дизајну производа, производњи и продаји, створен је тим који ће променити поглед на бежичне даљинске управљаче.

Производи Теле Радио Балкана специјализовани су за тржиште мобилне хидраулике. У многим од тих апликација налазе се вентили који контролишу њихове главне функције. За овакво подручје управљања засигурно ће бити потребно решење за интеграцију даљинског управљања. Било да је потребно решење за камионске уграђене кранове или пак даљинско управљање уређајем или машином, Теле Радио Балкан је на располагању.