„Скијалишта Србије“ су потпуно спрема за почетак нове скијашке сезоне. Системи за вештачко оснежавање су већ пуштени у рад и стазе се увелико припремају. У првој фази оснежавају се стазе Караман гребен, Панчићев врх, Мало језеро, Крст и Долина спортова, како би се скијалиште што пре пустило у рад.

За ову сезону, Копаоник је богатији за још једну ноћну стазу, јер је постављено осветљење на Караман гребену. Проширено је и осветљење на бобу на шинама, а урађено је и проширење система за вештачко оснежавање на стази Гвоздац.

Skijalista Srbije

Интересовање скијаша је изузетно велико, што је показало и повећање продаје ски-карата у претпродаји за 30 посто у односу на претходну годину. Љубитељи зимских спортова ће моћи да на Еxпозиму купе карте са попустом од 10 посто.

Званично отварања сезоне на Копаонику планирано је за период од 7. до 10. децембра, док је ски-опенинг на Старој планини планиран за период од 15. до 17. децембра. Званично отварање сезоне на Торнику на Златибору је заказано за период од 21. до 24. децембра.

Ове скијашке сезоне, љубитељи скијања ће имати прилику да током четири викенда искористе промотивне периоде „Твоја ски зона“ и да купе карте са попустом од 20 посто. Термини када ће карте бити на попусту су: 25-28. јануар, 22-25. фебруар, 15-18. март, 5-8. април 2018.