Паралелно са 54. Међународним сајмом намештаја, опреме и унутрашње декорације одвијаће се 54. Међународни сајам машина, алата и репроматеријала из области дрвне индустрије, који ће трајати дан краће – од 8. до 12. новембра.

У Халама 5 и 11 биће изложена широка палета производа и репроматеријала за израду намештаја, површинску обраду и спајање, окови и украси и машине и алати за обраду дрвета.

Изложбени програм приказаће најсавременије машине које омогућавају високу прецизност примарне обраде дрвета, израде и завршне обраде, пилане, сушаре, механичке, електричне и пнеуматске алате који сведоче којом брзином се иновирају и развијају перспективне индустрије – дрвна и индустрија намештаја.

Фирме из Србије, произвођачи и заступници представиће се богатим програмом који чине: појединачне машине и комплетне линије за примарну и финалну одраду дрвета, репроматеријали за производњу намештаја, пвц столарија, пумпе, компресори и системи за вакум и најшири дијапазон производа из области дрвне индустрије.

Домаћи заступници реномираних призвођача и светски признатих брендова изложиће, између осталог: Jowat AG хемијске производе за употребу у дрвној индустрији, машине SCM group, алате Freud и траку за трачне тестере Uddeholm, електронске уређаје и оригиналне RIEPE хемијске производе за завршну обраду у индустрији намештаја, асортиман производа Hoffman Schwalbe, Franklin International, Konig, KLP, Michael Weining AG, а заступници немачких гиганата Kleiberit лепила за индустрију намештаја и BeA целокупан асортиман пнеуматских алата, муниције, резервних делова, компресора, балансера, црева и др.

Поред репрезентативних домаћих представника и брендова, запажен број излагача долази из Немачке и Турске, а на сајму учествују и брендови из Француске, Бугарске, Хрватске, Словеније…

Радно време Сајма машина, алата и репроматеријала из области дрвне индустрије је до 10 до 19 часова.

Цена појединачне улазнице је 300 динара, а за групне посете 200 динара, а паркинга 100 динара по сату. Улаз за ученике стручних школа и факултета бесплатан је 10. и 11. новембра.