Stand Rusije na Sajmu turizma 2017.

Руски региони први пут наступају на заједничком штанду на 39. Међународном сајму туризма у Београду. Туристичке потенцијале представља неколико области – астраханска, калушка, владимирска, вологодска, московска и јарославска, као и Република Коми.

Поред представљања, циљ учешћа на Београдском сајму је и успостављање веза са професионалним туристичким организацијама, као и упознавање са новим туристичким производима који могу да допринесу већој туристичкој посети Русији.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценио је да је последњих година видљив позитиван тренд путовања Срба у Русију и обратно. Број туриста који из Русије долазе у Србију премашио је 50 хиљада, а сличан је и број српских туриста који годишње отпутују у Русију.

Stand Rusije na Sajmu turizma 2017.

Према његовим речима, постоји велики потенцијал у туристичкој сарадњи две земље. Све је више Руса који не желе само да иду на море, већ желе да посећују градове, разгледају манастире, музеје. Предложио је да Србија направи понуду културног садржаја – туре којима би се обилазиле природне лепоте али и манастири, које би величале традицију и православље, а туристима из његове земље посебно је интересантан и бањски туризам.

Руску делегацију на Сајму предводи Олга Јарилова, директор Одељења за туризам и регионалну политику Министарства културе Руске Федерације. На презентацији њихове туристичке понуде, под мотом „Добро дошли у Русију“, она је рекла да на штанду Руске Федерације нема представника Москве и Санкт Петербурга, јер сви знају све о та два руска града, већ да се овог пута представљају остали „руски бисери“. На Сајму ће посебна пажња бити посвећена међурегионалној сарадњи и братимљењу градова, јер то доприноси развоју туризма и туристичкој размени.

Stand Rusije na Sajmu turizma 2017.