Власници подрума мењали су се кроз векове, али винска производња и традиција кутјевачког краја су сачувани. Почеци сежу у давну 1232. годину када је саграђен Кутјевачки подрум, један од најстаријих подрума у југоисточној Европи.

Данас је Кутјево симбол хрватске винске културе.

Јединственост вина Кутјевачког подрума чини тло које вино обогаћује минералима најстаријих планина у Европи, као и географски положај – налази се на истој географској ширини као и много познатија виногорја, попут Piemonta Boredeauxa, Val du Rhone и Орегона.

Више од десет најатрактивнијих светских сорти које Кутјево нуди у свом најплеменитијем изразу, чине велико богатство мириса и укуса вина. Доминирају бела вина складних укуса, али и црна вина дозрелих танина.

Њихову јединственост потврђују признања и награде са најпрестижнијих међународних оцењивања, од којих треба истаћи освојен регионални трофеј и препоруку на лондонском Decanteru, злато на Concours de Mondialu, сребро на Mundus vini

Најквалитетнија Грашевина ових простора, жутозелене, искричаве боје, питко је, свеже и лепршаво вино које у себи носи сву радост и животност лепе природе с осунчаних обронака Златне долине. У виногорју Кутјево појавила се први пут 1853. године и убрзо доказала да ту даје најбоље вино сорте. У широкој палети грашевина Кутјевачког подрума налазе се различита вина – од квалитетне грашевине, врхунске па све до архивске, од којих најстарија потиче из 1947. године.