Дестилерија „Алексић Први“ налази се у селу Губеревац, у срцу Шумадије. Гружани су одувек узгајали воће и пекли најбоље ракије које су биле познате и признате у целом свету. На дугој традицији у производњи ракије у овом крају направљен је модеран погон за производњу јаких алкохолних пића на традиционалан начин.

„Гружанска нит – медовача“ производи се од одабраних плодова крушке „виљамовке“ редестилизацијом и накнадним додавањем ливадског меда. Племените је ароме и раскошног мириса, што гарантује јединствен и незабораван укус. Произвођач препоручује да се сервира расхлађена, као аперитив.

„Гружанска нит“ и „Гружанска златна нит“ су ракије шљивовице – препеченице произведене уз примену највиших достигнућа у производњи јаких алкохолних пића од аутохтоних сорти шљива „црвене ранке“ и „пожегаче“. Ракије старе у храстовим бурадима, а у току старења примарни мирис препеченице се трансформише у префињени буке, што ракијама даје изузетно допадљив укус.

„Гружанска нит – Виљамовка“ произведена је брижљивом селекцијом прлодова крушке „виљамовке“ са сопствених засада. Племените је ароме, укуса и питкости, што је резултат пажљиво вођеног производног процеса.

„Гружанска нит – дуњевача“ произведена од одабраних зрелих плодова дуње са сопствених засада. Одлежава у танковима од инокса најмање шест месеци, чиме се добија питка ракија специфичне и дуготрајне пуноће укуса.