На предстојећем, 8. Међународном сајму вина породична Винарија Тривановић из Ердевика, са Фрушке горе, представиће палету премиум вина.

Sauvignon Blanc –Да би било прихваћено, више није довољно да вино буде само добро. Мора бити специфично, другачије, своје… Само такав Совињон блан може „међу свет“. У Винарији Тривановић кажу да чињеница да га са поносом сипају истинским љубитељима вина, довољно говори о његовом позиционирању. Од када се појавило, ово вино одликује стални раст квалитета, па од њега и произвођач и публика пуно очекују.

Pinot Grigio – Неправедно потцењена винска сорта, која се у Србији озбиљније негује у само неколико подрума. Производњом овог вина Винарија Тривановић даје свој допринос одвикавању од увоза. Код класификације ово вино је најлакше груписати у категорију пино гриђа, у којој преовлађује воћни карактер. Дакле, типични стил пино грожђа из топлијих регија. Преовлађујуће су ароме цитруса, лимете, јабуке. Живахне киселине појачавају импресију пријатне свежине, средње тело.

Франковка – Ово вино је вероватно највеће изненађење Винарије. Лансирано је у јавност као вино за све сезоне, али се ипак нарочито истиче лето. Вино средњег тела, у устима оставља леп воћни укус. Није претерано комплексно или раскошно, али ипак осваја својим наглашено воћним карактером. Спада у вина за сваку прилику.

Shiraz limited 2013 – Вино из ограничене серије (2.961 боца и 259 магнума). На носу комплексно, ароме вишње употпуњене аромама белог бибера, црне чоколаде, ваниле, какаа. У устима доминирају воћне ноте купине и шљиве, уз ноту црне маслине која и није честа код српских вина.