У срцу Шумадије, подно стеновитог брда Опленац и сунцем окупаних брежуљака, смештен је градић Топола. У њему – у Винарији ПИК Опленац, производе се вина достојна краљевских столова Европе, а називају га и престоницом српских чокота.

Винарија постоји од 1948. године, више пута је мењала назив и начин пословања, а од почетка деведесетих година својим капацитетима и квалитетом нашла се на самом врху тадашњег тржишта Југославије са широком палетом препознатљивих производа: Рајнски ризлинг, Златна Опленка, Опленачки црни бисер, Црни бургундац, Смедеревка, Леони…

Од средине 2014. године ПИК Опленац је постало приватно предузеће које прати светске трендове у винарству. Уз ослањање на искуство, традицију и културу опленачког краја, постављени су високи стандарди у производњи. Винарија је зацртала јасан циљ – производња вина врхунског квалитета, која носе печат поднебља са ког долазе.

Винарија настоји да прати модерне трендове и осавремени вински туризам. Поред обиласка Винарије уз пратњу стручног водича и дегустацију вина, посетиоци могу да уживају и у уметничким сликама, бронзаним статуама и многим антиквитетима који красе њену унутрашњост. У плану је и изградња луксузних угоститељских објеката.

ПИК Опленац на Сајму ће представити линију светлих вина VILLA са интензивним укусима и мирисима различитих сорти грожђа, затим суво вино са укусом свежих вишања и трешања – VILLA rose, као и црвена вина ТРОН и МОНАРХ.