У месту Блаце, недалеко од Прокупља, Винарија ДОЈА наставља вишевековну виноградарску и винарску традицију Топличког региона. Уз искуство и знање најбољих енолога, аутентичан карактер и јединствен квалитет грожђа Винарија успева да преточи у боце ДОЈА вина.

Укупно располаже са 60 хектара винограда, од којих се 20 хектара сопствених винограда простире на благим падинама подножја планине Јастребац. Велика хетерогеност земљишта и положаји различитих експозиција пружају изузетну могућност да се за гајење сваке сорте изабере најбољи положај. Специфични климатски услови, заједно са карактеристикама земљишта, кључни су чиниоци terroir-а ових винограда, аутентичности и препознатљивости ДОЈА вина.

Стручни тим Винарије, који има завидно енолошко искуство, у производњи вина примењује само оне технолошке поступке који су неопходни да би се аутентичност поднебља утканог у грожђе што верније преточила у боце вина.

На овогодишњем Сајму вина представиће ДОЈА Росе, вино од аутохтоне српске сорте прокупац, нежне ружичасте боје. У сложеном мирису воћног карактера доминирају ароме шумског воћа – малине, јагоде, црвене рибизле и боровнице. Умерено пуног, складног укуса и пријатне свежине. Дискретно прожето меким танинима, карактеристичним за грожђе сорте прокупац из Топличког рејона, који наглашавају структуру овог вина. Изражена и пријатна воћност у завршници истиче постојаност укуса.

ДОЈА Бело вино произведено је од сорти pinot grigio и chardonnay, бистро је, зеленожуте боје. У дискретном букеу суптилно се преламају фине ароме брескве, јабуке и диње, док је укус врло интензиван и хармоничан. Питко, елегантно и освежавајуће, умерено пуно и са умереним садржајем алкохола.

ДОЈА Прокупац, вино произведено од истоимене аутохтоне српске сорте, која је синоним виноградарства Топличког рејона. Ово вино одликује интензивна рубин црвена боја и мирис црвеног бобичастог воћа кроз које су проткани барикни тонови. Вино је одлежало у барику 6 месеци, карактерише га умерена пуноћа, добра структура, избалансиране киселине, мекана и дуга завршница.