Од 22. до 25. фебруара на Београдском сајму се у халама 2Ц и 2Б одржава и 14. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме – ХОРЕКА.

Биће то прилика да се представе најсавременији производи и услуге, трендови у начину пословања, снабдевању и функционисању хотела, ресторана и осталих угоститељских објеката.

Најзначајније светске компаније, које се баве производњом и дистрибуцијом хотелско-угоститељске опреме, представиће свој асортиман – опрему за кухиње, ресторане, барове, хотеле, сигурносне и резервационе системе, постељину, опрему за чишћење, пекарски и посластичарски програм, опрему за банкете, стручну литературу и публикације. Увођењем нових технологија и стандарда у опремање туристичких објеката унапређује се и целокупна туристичка привреда, због чега овај сегмент последњих година постаје све значајнији и заступљенији на Сајму.

Новитети у излагачком програму

  • SelfCookingCenter – први интелигентни уређај који доноси новине у професионалним кухињама: једноставно руковање, лако уклапање и у најмање просторе, атрактиван дизајн, даљинско управљање, приказ потрошње електричне енергије…
  • Пакети комплетне аутоматизације у рачуноводству угоститеља који смањују цену услуга – Cloud програмска опрема SKY POS за угоститеље и фискалне касе са фискализацијом уз пратећу рачунарску ПОС опрему и рачуноводствене услуге са правним саветовањем.
  • На Сајму ће први пут у Србији бити представљене спреј боце за професионалну хемију, а излагачи ће представити и нови систем на тржишту за позивање конобара у кафеима и ресторанима. Припремљена је и промоција нових брендова традиционалне „турске“ кафе и апарата за припрему напитака на традиционалан начин.
  • Новина на домаћем тржишту – потпуно еколошка хемијска средства за одржавање хигијене простора израђена од потпуно природних и биоразградивих супстанци, која нису штетна за животну околину.
  • Најсавременији материјали за опремање ентеријера, у складу са европским еколошким стандардима и на воденој бази. Декоративни подови за уређење ентеријера на бази микроцемента и епоксидне смоле који се ручно изливају на под, чине под уникатним и лаким за одржавање; ручно рађени декоративни камен, који се брзо и лако поставља.
  • MY HORECA DOCTOR – пројекат тима професионалаца уско специјализованих за пружање консултантских и менаџмент услуга српским хотелијерима и ресторатерима.
  • Промоција бешумних хотелских усисивача; Иновативни ECO GRILL роштиљи…

Презентације на штандовима, стручна предавања

Ове године стручни и пратећи програм је знатно унапређен и обогаћен атрактивним догађајима и актуелним темама за све угоститеље, хотелијере, али и посетиоце. На штандовима излагача професионалци ће демонстрирати угоститељске вештине у прављењу сладоледа и коктела, на најмодернијој опреми, а посетиоци ће моћи да дегустирају направљене производе.