Другог дана Сајма медија, у четвртак, 26. октобра медији ће се представљати на својим штандовима, угостиће бројне познате личности, новинари и уредници разговараће са заинтересованим посетиоцима, а са колегама ће размењивати професионална мишљења и расправљати о различитим темама и дилемама.

Поред тога, заказане су и две панел дискусије, у уобичајеним терминима – 13 и 15 часова.

„Ко бира шта гледамо: гледаоци или уредници“? Питање је о коме ће учесници полемисати на првом панелу. Модератор ће бити Филип Чукановић, новинар 02 ТВ, а панелисти Радмила Ђурић, уредница Београдске хронике РТС-а, Аида Ђедовић, уредница Јутарњег програма ТВ Пинк и Сања Лубардић Анђелковић, главна уредница градског програма ТВ Студио Б.

Друга новинарска дилема, о којој ће се разговарати у четвртак, 26. октобра, садржана је у питању – „Има ли још новинарских величина“? Видећемо шта ће о томе рећи домаћин скупа Александар Крунић, уредник Вести на порталу Еспресо.рс, као и панелисти Александар Апостоловски, новинар Политике, Ратко Фемић, уредник Видео продукције у Адриа медиа групи, Саша М. Стајић, главни и одговорни уредник портала Еспресо.рс и Игор Ћузовић, заменик главног и одговорног уредника портала Еспресо.рс.