Пријемни испити за упис бруцоша на високошколске установе Београдског универзитета већ годинама су и на Београдском сајму разлог за излив позитивне енергије али и извор неизбежних тензија. У условима које још увек диригује одбрана од макар и посустајућег коронавируса, Београдски сајам се и ове године показује као добар и пожељан домаћин за масовно и безбедно полагање пријемних испита. За те потребе активиране су највећи затворени простори Београдског сајма – хале 1 и 4.

Тако, заинтересовани за упис на Електротехнички факултет Универзитета у Београду пријемни испит из математике полажу на Видовдан, 28. јуна, а из физике дан касније – 29. јуна.

Кандидати за упис на основне академске студије Математичког факултета полажу пријемни испит из математике 30. јуна.

Они који конкуришу за упис на најтраженију високообразовну институцију у региону, Факултет организационих наука, полагаће пријемни из математике у уторак, 29. јуна, док ће у среду, 30. јуна, полагати тест опште информисаности.

Детаље о условима и распореду полагања пријемних испита, али и о епидемиолошким мерама којих се треба безусловно придржавати, будући студенти могу наћи на сајтовима матичних факултета.

Београдски сајам, са своје стране, чини све да у техничком и безбедносном погледу овај значајан корак у животу и будућој каријери младих људи протекне без икаквих проблема и на опште задовољство.