Први пословни сајам накита

Први Balkan Jewellery Show, међународни сајам накита и машина за накит, одржаће се од 28. до 30. октобра, у хали 5 Београдског сајма, уз учешће српских, италијанских и турских компанија. Ради се о пословној манифестацији на којој ће бити приказани разноврсни експонати настали у складу са најновијим трендовима у овој области.

Сајам накита и машина за накит организацији Meridyen Int’l Fair из Турске, компанија која успешно организује и већ добро познати „Balkan Textile Fair“, с намером да ова сајамска манифестација постане епицентар тродневних дешавања у сектору накита и бижутерије, током којих професионалци размењују информације и идеје са потенцијалним пословним партнерима о заједничким пословним могућностима и заинтересовану публику упознају са српским тржиштем, производима и услугама.

Сајам накита биће отворен за посетиоце 28 – 29. октобра од 10 до 18 часова, а 30. октобра од 10 до 17 часова. Улаз је бесплатан уз све важеће и прописане епидемиолошке мере заштите.

Обавезне противепидемијске мере

Сви учесници и посетиоци манифестација на Београдском сајму дужни су да при уласку у изложбене хале покажу Ковид сертификат, одн. један од следећих доказа:

  • негативан резултат REAL TIME PCR теста на SARS-CoV-2, не старији од 72 сата;
  • негативан резултат теста за детекцију антигена SARS-CoV-2, не старији од 48 сати;
  • доказ о примљеној другој, односно трећој дози вакцине против заразне болести COVID-19, којим се потврђује да вакцинација није старија од 210 дана;
  • позитиван резултат серолошког тестирања на SARS-CoV-2 S-Protein (RBD) Immunoglobulin G (IgG), не старији од 90 дана;
  • доказ о прележаној заразној болести COVID-19 у виду позитивног REAL TIME PCR теста на SARS-CoV-2 или теста за детекцију антигена SARS-CoV-2, не млађег од 14 и не старијег од 210 дана од дана узорковања.