Ускоро почиње Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду – 112 EXPO, манифестација значајна за презентенцију свих друштвених и привредних потенцијала намењених супротстављању непредвидивим и неочекиваним догађајима, као и ванредним ситуацијама које угрожавају људске животе и имовину. Идемо у сусрет Сајму и представљамо излагаче.

BEXING

BexingBEXING д.о.о. је приватно предузеће за производњу инжењеринг и маркетинг. Бави се производњом, сервисом и одржавањем специјалних надградњи за различите врсте ватрогасних и комуналних возила и свих врста ватрогасне и комуналне опреме.

Производни програм ватрогасних надградњи подразумева производњу командно-ватрогасних возила, навално-ватрогасних возила, техничких ватрогасних возила, шумских ватрогасних возила, ватрогасних цистерни ВП, комбинованих ватрогасних возила ВПП, специјалних ватрогасних возила. Производни програм комуналних надградњи подразумева производњу комуналних возила за чишћење и пробијање канализационих цевовода, комбинованих комуналних возила, специјалних комунална возила.

Сва возила која је BEXING произвео изведена су на подвосцима реномираних светских и домаћих произвођача (Mercedes-Benz, Iveco, ФАП, Застава, Камаз,…), са којима предузеће одржава тесну сарадњу већ дужи низ година. У сарадњи са домаћим произвођачима посебно се истиче сарадња са фабриком Застава камиони, Крагујевац, са којом је у кооперацији и изведен подвозак „застава турбо зета БКШ“, с продуженом кабином, као подвозак намењен за израду навалнх ватрогасних возила.

Ове године Bexing се на 112 ЕXПО представља возилима из властите производње – аеродромским ватрогасним возилом VP 2.500/250 V, на подвоску MB Atego 1329 4×4, и комбинованим ватрогасним возилом VPS 3.000/250, на подвоску Iveco Trakker 150E25WS 4×4.

На сајму ће такође бити представљене ватрогасне лестве L32A-XS произвођача Rosenbauera из Аустрије, које ће посетиоци моћи и да испробају, као и најсавременија лична заштитна опрема (униформе, шлемови, чизме, рукавице), преносне ватрогасне пумпе FOX, Nautilus, Beaver, UHPS. Биће ту и развални алати најновије генерације произвођача Holmatro из Холандије, као и компресори њиховог партнера Bauer Kompressorena из Немачке.

ЛИНДСТРОМ

lindstrom_200Финска компанија Линдстром у Србији се бави услугом рентирања и одржавања текстила (радних одела и стаза/отирача) за фирме свих врста делатности.

Своју сајамску презентацију ће фокусирати на представљање предности својих услуга за клијенте – бољу заштиту и безбедност запослених, бољи имиџ компанија, мању комплексност управљања процесима у вези са радним оделима и хигијеном објеката, да би се фирме и менаџери фокусирали на своје кључне активности у пословању, као и многе друге предности…

Концепт рентирања/лизинга радних одела је потпуно нов и иновативан концепт на српском тржишту иако већ дуже време постоји у Европи и земљама у окружењу.

QUADEL

QuadelОд оснивања 1992. године, приоритет у пословању предузећа QUADEL DOO из Ниша је дат стварању сопствених ресурса за производњу електронске опреме из домена техничке заштите, са дојавом и управљањем гашењем пожара као примарном облашћу.

Пословно-техничка сарадња са компанијом Hochiki од 1996. године створила је услове за освајање најсавременије технологије у производњу централних уређаја, чиме је Quadel постао једини произвођач те врсте опреме у Србији и један од малобројних на подручју источне Европе.

Недавним достигнућем, адресибилним системима за детекцију угљен-моноксида, употпуњен је програм детекције гаса и освојена могућност интеграције са системима за дојаву пожара.

На сајму 112 Expo, поред опреме већ излагане на претходним учешћима, Quadel ће представити нов, оригинални производ – модул за секвенцијално активирање гашења QDMP-2.

SEIBL TRADE

seibltrade_200Seibl Trade нуди широк спектар личних заштитних средстава и опреме, као и информације које ће корисницима помоћи да изаберу оно што одговара њиховим потребама.

Seibl Trade је једна од водећих компанија у области заштите на раду у Србији, пре свега захваљујући принципима према којима послује и сарадњи са реномираним партнерима као што су: Honeywell Safety (светски лидер најкомплекснијег програма личне заштите), Timberland Pro (ексклузивна заштитна опрема модерног дизајна – одећа, обућа, рукавице), Miller (светски лидер у производњи опреме за заштиту од пада), Howard Leight (светски лидер у производњи опреме за заштиту слуха – антифони и чепови за уши), Optrel (светски лидер у производњи маски за заваривање), Industrial Starter (комплетан програм личне заштите), Centurion Safety (светски лидер у производњи шлемова и других производа за заштиту главе).

Својим богатим и пажљиво изабраним асортиманом Seibl Trade д. о. о. се потрудио да се на једном месту нађе комплетан програм неопходан за заштиту радника, а самим тим и за економичније и профитабилније пословање.