Међународни сајам медицине и стоматологије драгоцен је не само за стручњаке и професионалце у овим областима које живот значе, иако је углавном њима намењен, него и обичним људима који неке од својих здравствених дилема и тегоба могу да разреше и санирају на лицу места и бесплатно.

Тако, 12. и 13. октобра, до 16 часова, КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“ организује акцију добровољног давања крви. То је за заинтересоване прилика не само да буду хумани него и да измере крвни притисак, да сазнају нешто више о својој крвној слици и о општем стању организма.

Удружење „Сви и све на вагу“ на свом штанду бесплатно мери телесну тежину и нуди савете нутриционисте. За петак 13. октобра, у 12 часова, на сајамској бини, ово Удружење планира предавање „Пирамида исхране у превенцији гојазности“ Милке Раичевић, нутриционисте/аромотерапеуте.

Компанија Донерберг на свом штанду посетиоце части бесплатном промотивном масажом, што је прилика да се упознају са широким спектром масажера које Донерберг нуди.

Удружење за борбу против дијабетеса „Плави круг“ на свом штанду бесплатно мери шећер у крви, крвни притисак и индекс биомасе, даје савете и едукује оболеле од дијабетеса, а могућа је и бесплатна израда електрокардиограма по програму ECG4everybody.

„Жена плус“ на свом штанду, заједно са Омладином ЈАЗАС-а и Уметничким друштвом ЈеНеЈарт, промовише пројекат „Мостови пријатељстава“ те дели бесплатне кондоме и едукативни материјали за посетиоце.

То су само неки од мотива да се на Медиденту споји угодно са информативним и корисним.