Слоган „Пажња! (Г)радови у току.“ обележиће 44. Међународни сајам грађевинарства SEEBBE, који је почео данас и трајаће до суботе, 21. априла. Ова култна манифестација окупила је више од 600 излагача из 27 земаља, који свеобухватну понуду из свих области грађевинске индустрије представљају у седам хала Београдског сајма, али и на отвореном простору.

SEEBBE се традиционално одржава под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а Зорана Михајловић, ресорна министарка, истакла је на свечаном отварању да је Сајам грађевинарства практично слика привреде:

– Уз напредак и раст привреде расте и број излагача на Сајму грађевинарства, а Србија привредно и економски изгледа значајно другачије него пре пет година. Привредници који желе овде да инвестирају, и из земље и из света, то знају. Већ смо много урадили на стварању бољих услова за пословање, али је тачно и да је још много посла пред нама, рекла је Зорана Михајловић.

Министарка је пожелела да следеће године на Сајму грађевинарства учествује не 50, већ 150 излагача више него ове године, а свим компанијама које желе да послују у Србији поручила је да су добродошле. Пожелела им је успех и нове послове који ће бити добри и за саме компаније и за државу.

У име генералног спонзора манифестације, Предраг Вучићевић, представник компаније Aluroll, рекао је да је част и задовољство за сваку компанију да буде генерални спонзор Сајма грађевинарства, самим тим и део глобалног тржишта:

– СЕЕББЕ је прилика за годишњу презентацију, нарочито за промоцију домаћих фирми као што је наша. Са задовољством истичемо да смо за четири деценије пословања заузели лидерску позицију у земљи и окружењу, да смо од фирме са шест запослених стигли до предузећа са 150 радника, да имамо добру пословну политику и однос са потрошачима, богат асортиман и пласман производа на тржиштима широм света.

О МАНИФЕСТАЦИЈИ

Сајам грађевинарства је највећи и најзначајнији догађај у грађевинској индустрији у овом делу Европе. Има значајну улогу у афирмацији грађевинске струке. Место је окупљања експерата из области грађевинарства, архитектуре и пројектовања, извођача радова и произвођача грађевинских машина и материјала. На Београдском сајму представља се комплетно српско, али и светско грађевинарство.

Специјализована је међународна манифестација и обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата. Кроз концепт „националних изложби“ ове године представљају се Турска, Кина, Аустрија и Хрватска.

Због сталне потребе за иновацијама и напретком у грађевинској индустрији, нове технологије су присутне и видљиве на целој манифестацији, посебно у ИТ сегменту, дигиталним и комуникационим технологијама. Овогодишња новина у излагачком програму су робне групе „Некретнине и инвестиције“ и „Архитектура и урбанизам“.

SEEBBE је познат и по изузетно богатом стручном пратећем програму, али и традиционалним наградама „Нова визура“ и „Посебно признање“.

Генерални спонзор 44. Међународног сајма грађевинарства је компанија Aluroll, а медијски партнери манифестације су АЛ&ПВЦ, Color Press Group, Дрво техника, Građevinarstvo.rs, Градња, Индустрија, М-Квадрат, Подови, Про Градња, Прозори&врата, 4зида.рс, Лимарија и кровопокривање, Сајема, Mascus, Нађи дом и Енергетски портал.

У оквиру Сајма грађевинарства ове године се одржава 10. Међународни сајам камена STONEEXPO SERBIA, највећа манифестација која се бави природним каменом и пратећим индустријама.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Од 18. до 20. априла радно време манифестације је од 10 до 19 часова, а у суботу, 21. априла, последњег дана манифестације, Сајам ће за посетиоце бити отворен до 17 часова.

Појединачне улазнице коштају 300 динара, цена за групне посете је 200 динара, док улазнице за организовану посету школских установа износе 100 динара. Паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.