Отварање 21. издања Дечијег сајма обележили су раздрагани малишани, њихов смех, музика, игра, плес и балет. Своје вештине приказали су на бини, на којој ће све до недеље демонстрирати своја умећа, а за песму је, већ традиционално, била задужена Леонтина и хор „Чаролија“.

У име једног од покровитеља манифестације – Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Стана Божовић рекла је да и живи и ради за децу, тако да јој је част и задовољство да подржи највећи сајам овог типа у региону. Деци је поручила да им ова манифестација пружа много могућности и бављење различитим активностима, да на њему треба да учествују и да се друже, а порука за одрасле је била да се свој деци мора обезбедити здраво и срећно детињство, јер на то свако дете има право.

Сајам је свечано прогласио отвореним Горан Весић, градски менаџер, који је рекао да је важно да на Дечијем сајму има пуно малишана и да сви уживају, а организаторима је пожелео да ова манифестација траје још много година.