Четвртак, 19. мај на 60. Међународном сајму технике и техничких достигнућа свакако ће обележити скуп посвећен унапређењу економске сарадње Србије и Италије. Реч је о сарадњи у области развоја и примене нових производних технологија, са посебним фокусом на предузетништво у области прерађивачке индустрије. Конференција се одржава под називом

ISCP 2016 Annual Conference
Research to Business Conference on Italian-Serbian Collaboration Platform in Advanced Manufacturing Systems and Technologies
Fostering Manufacturing Entrepreneurship through Technology Innovation

Организатори Конференције су Београдски сајам – Међународни сајам технике и техничких достигнућа, Академија инжењерских наука Србије, Италијанска асоцијација за мехатронику и индустријску аутоматизацију, Асоцијација итталијанских и српских научника и истраживача, привредне коморе Србије и Београда, Италијански институт за индустријску технологију и аутоматизацију, Удружење италијанских привредника у Србији, Асоцијација италијанских произвођача алатних машина и робота, као и Италијанска агенција за промоцију спољне трговине.

Конференција је подељена на неколико сегмената. Поред представљања технолошких иновација, промоције предузетништва и научних достигнућа, предвиђене су стручне дискусије учесника, али и отворена дискусија са аудиторијумом.

У оквиру данашњег пратећег програма КТТС д.о.о. из Инђије организује YUDO Hot Runner Systems – САМИТ. Посебан акценат приликом презентације групе YUDO биће на заступању групе на светским тржиштима и доступним решењима. Биће представљене техничке предности YUDO система, што је додатна вредност за купце, затим референтна решења, процес припреме калкулација и понуда. Посебан сегмент биће посвећен почетку продаје овог система у Србији.

Савез проналазача Србије данас на Сајму технике обележава јубилеј – 60 година рада, уз свечану доделу признања.