„Један на један“ слоган је овогодишњег, 11. по реду Фестивала науке, који се од 14. до 17. децембра одржава на Београдском сајму. Овај највећи научни фестивал у региону већ читаву деценију приређује најбољу научну забаву за све узрасте, а заинтересовани посетиоци још једном ће бити пред изазовом да ли да „изађу на црту“ научницима, испробају научне експерименте или се упусте у незаборавне научне авантуре.

Пошто су деца најбројнији посетиоци, делови програма прилагођени су управо њима, мада профил посетилаца заправо није ограничен годинама – њих вежу машта, добро расположење, непрекидна жеља за новим сазнањима и нестрпљивост у прикупљању информација о тачном пулсу планете на којој живимо, али и изван ње.

Фестивалски програм ове године распоређен је у четири хале Београдског сајма, тако да ће бројне новине бити презентоване на више од шест хиљада квадрата. Интерактивне научне поставке распоређене су у халама 7, 8 и 9, док ће се експлозивна „Научно-фантастична бина“ ове године налазити у хали 5. Као једна од најзанимљивијих фестивалских посластица, са посебном пажњом осмишљен је својеврсни фестивалски полигон, зона са интерактивним поставкама, под називом „Наука у покрету“.

Све су то разлози због којих ће половином децембра наука бити веома вжна на Београдском сајму. Хиљаде експеримената, радионица, предавања и научних шоу програма „ставиће“ Београд на научну мапу света.

Земља партнер 11. Фестивала науке је америчка Амбасада у Београду, генерални спонзор је НИС, док је пријатељ Фестивала Телеком Србија. Младим и образованим људима, који су и осмислили ову манифестацију, Београдски сајам помаже као суорганизатор.